Broderie D’Art Introductiecursus

Broderie D’Art (vertaald Kunstborduren) is de benaming voor borduurstukken waarin een diversiteit aan borduurtechnieken en materialen zijn gebruikt. Andere benamingen voor dergelijke borduurwerken zijn Tamboer borduren of Tamboureren. Deze laatste namen verwijzen naar het strak opgespannen borduurdoek waardoor als het ware een trommel (tamboer) wordt gecreëerd.

20150827_171528                                                    20150827_171547

Het mooie aan Broderie D’Art is de levendigheid, diepte en structuur van ieder borduurwerk. Anders dan bij gewoon kruissteekjes borduren, wat op zich vrij saai is en plat en levenloos oogt, kun je bij Broderie D’Art een levendig borduurwerk maken en daar naar eigen inzicht veel creativiteit in gooien. Niet voor niets wordt tegenwoordig dit soort borduurwerk veelvuldig toegepast in de collecties van grote mode ontwerpers.

20150621_174058                               20150911_205757

Een specifiek onderdeel van Broderie D’Art is het gebruik van de Lunévillenaald waarmee je siersteken kunt maken maar ook relatief snel kralen en pailletten op het werk kunt borduren. Het werken met de Lunévillenaald vergt enige oefening maar wanneer je dit eenmaal onder de knie hebt kun je een stuk sneller je werk versieren met deze kralen en pailletten.

In de Introductiecursus Broderie D’Art leer je voornamelijk werken met de lunévillenaald. Ook maak je kennis met de vele materialen die in Broderie D’Art gebruikt zouden kunnen worden en die ieder een specifiek effect aan je borduurwerk geven.

De cursus Broderie D’Art vindt plaats in 2 aansluitende lesdagen (van 9.30 tot 16.30).

De cursus gaat door bij voldoende aanmeldingen (minimaal 4 deelnemers). Cursusdata worden in overleg met de cursisten bepaald.


KOSTEN

Prijs €250,- (inclusief borduurmaterialen) inclusief lunch, koffie, thee en versnaperingen.

Voor de cursus heb je ook een borduurraam (met toebehoren) en de Lunévillenaald nodig. De complete set kun je kopen voor € 180,-. Wil je zelf geen set aanschaffen dan kan je deze ook voor de complete duur van de cursus huren tegen een huurprijs van € 50,- en een borg van € 150,-. De borg ontvang je terug wanneer je na de cursus het borduurraam weer inlevert.

 


CURSUSDATA

In overleg met de deelnemers. De cursus gaat door wanneer er minimaal 4 cursisten zich hebben aangemeld.


INSCHRIJVEN:

Wil je meer informatie? Vul dan onderstaand contactformulier in. Je kunt je ook gelijk inschrijven via het contactformulier hieronder.

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Uw telefoonnummer (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

Vertel ons of u onze nieuwsbrief wilt ontvangen (verplicht). Maak uw keuze:

Hoe heeft u ons gevonden? (verplicht)
Via kennissen (mond op mond reclame)Via Google (Internet zoeken)Via een publicatie (bijvoorbeeld krant-tijdschrift)Via andere media (bijvoorbeeld radio-televisie)Via een reclamefolder / visitekaartjeAnders, geen van bovenstaande

[recaptcha]