Mastercourse Fashion & Couture

Wil jij je gaan specialiseren als professioneel couturier? Je eigen collectie ontwerpen en/of maatkleding in opdracht voor een klant ontwerpen en maken? Dan moet je je beslist aanmelden voor deze cursus.

Soms rol je vanwege je passie voor het vak als professional in de modebranche. Ontwerp en maak je kleding in opdracht van jouw klanten. Alleen heb je nog nooit kunstzinnig onderwijs gevolgd en weet je dus eigenlijk ook niet precies hoe je kunt ontwerpen vanuit een gedegen onderbouwing, een concept en met gebruikmaking van inspiraties en een moodboard.

In 5 hele lesdagen verspreid over 5 maanden worden je de kneepjes van het vak bijgebracht. Naast praktijklessen over ontwerp en vervaardiging van een collectie en/of een couture-stuk leer je ook verschillende toepasbare decoratieve technieken zoals broderie d’art en handwerktechnieken. Maar ook hoe je een originele portfolio op kunt bouwen, het belang van profilering op het internet, hoe je een calculatie maakt en een offerte op kunt stellen. Je maakt kennis met verschillende stofsoorten, hun eigenschappen en toepasbaarheid.

Alle collecties van fashion designers starten met een concept. Een thema waardoor je geïnspireerd raakt. Aan de hand van dit thema wordt door iedere cursist een moodboard gemaakt en vanuit dit moodboard volgen de ontwerpen voor een collectie inclusief een couture-stuk. Gedurende de eerste twee lesdagen zal het maken van het moodboard en het ontwerpen van een collectie centraal staan. Deels zal er in deze eerste twee lesdagen ook aandacht worden besteedt aan diverse couture- en handwerktechnieken.

Gedurende de tweede helft van de cursus ga je je eigen couture-stuk vervaardigen. Hierbij krijg je professionele begeleiding en kun je ook buiten de lesdagen om vragen stellen middels email of social media. Parallel hieraan behandelen we het belang van internet en je profilering via dit medium en andere zakelijke aspecten zoals het maken van een calculatie en een offerte.

Na het succesvol afsluiten van dit masterprogramma ontvang je een certificaat.

Bekijk via onderstaande link de blogberichten over deze “Cursus in Uitvoering”.

Cursus in Uitvoering: Maken van het Moodboard


 

KOSTEN

Prijs € 1575,- (exclusief materialen) inclusief lunch, koffie, thee en versnaperingen.

Het meebrengen van een eigen naaimachine kan op sommige lesdagen noodzakelijk zijn.


 

STUDIEBELASTING

30 uur (cursus dagen)

200 studiebelastingsuren buiten de cursusdagen (= 10 tot 15 uur per week)

Totaal 230 studiebelastingsuren

Aan het einde van de cursus ontvang je een certificaat.

CURSUSDATA

 

De cursusdata worden ingepland in overleg met de cursisten. Alle dagen duurt de cursus van 9.30 tot ca 16.30 uur.

INSCHRIJVEN:

Wil je meer informatie? Vul dan onderstaand contactformulier in. Je kunt je ook gelijk inschrijven via het contactformulier hieronder.

 

Meld je nu aan:

Uw naam (verplicht)

Uw e-mail (verplicht)

Uw telefoonnummer (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht

Vertel ons of u onze nieuwsbrief wilt ontvangen (verplicht). Maak uw keuze:

Hoe heeft u ons gevonden? (verplicht)
Via kennissen (mond op mond reclame)Via Google (Internet zoeken)Via een publicatie (bijvoorbeeld krant-tijdschrift)Via andere media (bijvoorbeeld radio-televisie)Via een reclamefolder / visitekaartjeAnders, geen van bovenstaande

[recaptcha]

Na ontvangst van uw bericht nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.