Broderie D’Art, uitdagende couture-techniek bij uitstek!

Broderie D’Art (of ook genoemd Haute Couture Borduren en Tamboereren) heeft mijn hart gegrepen. Organza in een groot borduurraam, een zelf gemaakt ontwerp op het doek en met een hele reeks van materialen om me heen voel ik me telkens weer als een ontdekkingsreiziger die opnieuw het grote avontuur aangaat.  Vanaf het moment dat ik de cursussen bij Saskia Ter Welle in Doesburg ging volgen wist ik meteen: Dit is het voor mij! De creativiteit en verscheidenheid aan materialen die je in één borduurwerk kunt toepassen dagen uit tot eindeloze creativiteit, werken inspirerend en kan grensverleggend werken wanneer je durft te experimenteren. Wezenlijk anders dan kruissteekjes borduren……… wat ik zelf behoorlijk saai en niet uitdagend genoeg vind. Bovendien is een borduurwerk van uitsluitend kruissteekjes vrij levenloos en ‘plat’. En geloof me……. bij Broderie D ‘Art gaat alles écht ‘leven’.

BroderieDart Goudgalon
Borduurstuk wat gebruikt gaat worden als schouderpas op een Chanel jasje

20150922_220921

Experimenteren is dan ook wat ik doe. Ik experimenteer en ontdek als vanzelf weer nieuwe mogelijkheden. Het werken met de Lunévillenaald, een soort van mini haaknaaldje,  is al even zo wonderlijk. In relatief korte tijd wordt het mogelijk om reeksen van kralen en pailletten aan je borduurwerk toe te voegen. Met deze glimmende kralen en pailletten kun je weer opvallende accenten aanbrengen in je borduurwerk. Platborduren, visgraatsteekjes, lintborduren en het toepassen van decoratieve steken met de Lunévillenaald. Alles is mogelijk en draagt bij aan een spannend geheel. Voeg daaraan toe enorme reeks aan materialen die je kunt verwerken in je borduurstuk, zoals borduurzijde, perlégarens, raffia, chenilledraad en garens, kralen, pailletten en nog veel en veel meer  en je snapt dat het resultaat alles behalve saai zal zijn.

20150827_171547

Natuurlijk kun je al het bovenstaande niet lukraak gaan borduren. Er moet wel nagedacht worden over het ontwerp, een mooie vlakverdeling met afwisseling in spanning, intensiteit, eyecatchers en meer. En dit alles ook nog in een mooie balans. Maar goed, dat is dan ook weer een mooie uitdaging. En ik kan je helpen deze nieuwe uitdaging vorm te geven.

Wil jij ook deze uitdaging aangaan? Geef je dan op voor een inspirerende workshop, introductiecursus of mastercourse Broderie D’Art. Volg de blauwgekleurde links voor meer informatie over de betreffende cursussen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *