De weg naar professionaliteit

Zoals velen wel zullen beamen is studie en coaching de eerste vereiste om een professional te kunnen worden. Om welk beroep het dan ook gaat. Een goede opleiding waarbij kennis wordt overgedragen door andere professionals of experts is dan ook van essentieel belang. Alleen….. met alleen een goede studie of cursus ben je er natuurlijk niet.

OEFENEN, OEFENEN, OEFENEN en nog eens oefenen
image

Om het geleerde goed te kunnen beheersen zal je moeten oefenen, uren maken, veel doen, fouten maken, opstaan en weer verder gaan. Of dit nu gaat om een advocaat, een journalist, een architect of een modeontwerper. Voor allen geldt eenzelfde regel; een studie is de basis maar wie niet met zijn vak bezig is, (oefent, fouten maakt en zodoende constant leert) zal er nooit echt goed in worden. Het blijft dan maar half werk waar niemand echt blij van wordt.

Wil jij dus de kans voor jezelf creeren om van je passie jouw beroep te maken? Ga er dan voor! Zorg dat je voldoende kennis opdoet, volg een waardevolle studie of cursus en omring jezelf met mensen die dezelfde interesses hebben. Bouw een netwerk van gelijkgezinden en inspireer elkaar.

Las but not least: oefen, oefen, oefen, oefen……………..

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *