Elegante manieren voor zoomafwerking van bruids- en avondkleding

Wie regelmatig achter de naaimachine kruipt of beroepsmatig met de vervaardiging van kleding, bruidskleding en avondkleding bezig is kent waarschijnlijk ook vele zoomtechnieken. Zo hebben we bijvoorbeeld de doorgestikte zoom, de doorgestikte rolzoom, de blind gezoomde rolzoom en de gewone blinde zoom. Ik denk dat ik zo wel de meest gebruikte methodes om zomen te maken heb gehad. Toch zijn er vooral in de feest- en avondkleding een aantal zoomtechnieken die niet alleen puur functioneel, dus om te ‘zomen’, zijn maar juist ook een mooi decoratief effect geven, onderdeel van de styling.

Ballroomjurk-zoom

Denk hierbij aan de prachtige ballroomjurken met hun ‘dansende’ en springerig gekrulde zomen. Een dergelijk effect bereiken is niet zozeer moeilijk maar meer een kwestie van oefenen. Alles begint met de juiste stofkeuze. Vervolgens kan ook jij met wat hulpmaterialen en de juiste techniek in een handomdraai zo’n mooie elegante zoom maken.

Flamengo jurk zwart

Deze techniek is één van de vele technieken en weetjes die je krijgt voorgeschoteld tijdens de Bridal Couture Course. De cursus wordt gehouden op 5 zaterdagen in 2016 en start op 17 september aanstaande. Aanmelden kan nog. Er zijn nog enkele plaatsen vrij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *