Over HeleneMG

Hallo!

Welkom op mijn website en dank voor je interesse in mijn cursusaanbod. Ik stel me graag even aan je voor.

Mijn naam is Helene van der Meijs. HeleneMG is mijn ‘artiestennaam’ als Fashion Designer en Couturier. Afkomstig uit een familie van kleermakers en coupeurs was het al vanaf mijn kleuterjaren mijn droom om Mode Ontwerpster te worden. Het werd zogezegd met de paplepel ingegoten en de passie voor het vak komt dan ook uit mijn genen, uit mijn ziel. Fashion Createur is wat ik ‘ben’, mijn ‘zijn’.

OPLEIDING EN CARRIERE

Het was dan ook zo logisch als wat dat ik na het behalen van mijn HAVO diploma eerst een Modeopleiding heb gevolgd en aansluitend de kunstacademie. Na mijn studie heb ik, in mijn loopbaan naar het ‘nu’, toch veel zijwegen bewandeld en diverse carrièrepaden belopen. Zo ben ik bankmedewerkster en financieel adviseur geweest, heb 10 jaar lang een eigen winkel in eerst stoffen en handwerkartikelen en later kinderkleding gehad en ben vervolgens internetondernemer, mede eigenaar van een grote landelijke winkelsite (Stad.nl) geworden.

PASSIE VOOR FASHION

Toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan. Want al die jaren is mode, en dan met name het creëren ervan, de rode draad in mijn leven gebleven. Zo volgde ik diverse cursussen en masterclasses om mijn technieken uit te breiden: zoals hoeden maken, handwerktechnieken, corsetten en Broderie D’art. Daar waar je hart blij van wordt, daar keer je naar terug. In 2005 waagde ik dan ook de stap om me als zelfstandig Fashion Designer te vestigen. Ik maakte mijn eigen collecties en kleedde mijn klanten in prachtig maatwerk kleding en bruidskleding, participeerde in mode- en bruidsshows en begeleidde stagiaires van mode opleidingen. Ik heb veel vrouwen (en soms ook mannen) gelukkig gemaakt met hun op maat gemaakte outfits. Daarnaast ging ik parttime werken in het Mode-onderwijs en werk ik als freelancer voor mode-ontwerper Addy van den Krommenacker. Beide aspecten en vooral de combinatie ervan, het ontwerpen en vervaardigen van mijn eigen ontwerpen, (maat) kleding en couture in opdracht, plus het overdragen van kennis gaven en geven mij enorm veel plezier, inspiratie, energie en voldoening.

HET “AHAAAAA…… MOMENT”

Met deze stap om mastercursussen/ masterclasses te gaan geven valt alles wat ik in al die jaren heb ondernomen als puzzelstukjes in elkaar.

 • Mijn creativiteit en vermogen tot conceptueel denken,
 • mijn technische kennis van het modevak,
 • mijn skills als ambachtsvrouw waarbij ik een compleet register aan handwerktechnieken in huis heb,
 • mijn financiële kennis over financieringen, ondernemersplannen et cetera,
 • mijn kennis van internet en dan met name internetmarketing (noodzakelijk om jezelf goed te profileren en promoten op het world wide web).
 • Mijn kennis als couturier en het vervaardigen van maatwerk voor individuele klanten (hoe pak je dat aan?),
 • De inkoop van materialen (waar haal je alles vandaan?)
 • Belangrijke vakbeurzen (waar vind je die)
 • Deelnemen aan modeshows
 • bekend met het maken van calculaties, offertes, het opstellen van overeenkomsten en leveringsvoorwaarden,
 • het maken van planningen en het inplannen van individuele doorpas sessies

En last but not least:

 • Het met plezier en passie kunnen en willen -overbrengen/overdragen/delen- van deze kennis en skills.

Ik daag je uit om op deze trein te stappen en je aan te melden voor één van mijn cursussen. Dit wordt dan jouw reis naar persoonlijke ontwikkeling en professionalisering op het gebied van Artwear en Fashion Design. Een spannende, plezierige, verrassende, inspirerende en leerzame reis. Dat kan ik je verzekeren!

Ik zie ernaar uit om kennis met je te mogen maken.

 

Vriendelijke en Fashionable groet,

 

Helène

Handtekening-Helene (2)